fertiliteitsmassage

De fertiliteitsmassage wordt ook wel vruchtbaarheidsmassage genoemd en is een behandeling gericht op vrouwen met een kinderwens.

Wat is een fertiliteitsmassage?

Het is een diepe maar zachte, verzorgende en helende buik- en sacrale therapie. De vruchtbaarheidsmassage brengt je zenuwstelsel tot rust en stimuleert je doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast zorgt het ervoor dat organen weer op de juiste, natuurlijke stand in het lichaam gaan liggen. Het doet een beroep op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Daardoor zullen klachten na verloop van tijd verminderen of oplossen. De stofjes die vrijkomen in je lichaam tijdens de massage zorgen er bovendien voor dat je lekkerder in je vel zit. 

Hoe werkt de vruchtbaarheidsmassage?

Fysiek is de fertiliteitsmassage gericht op het verbeteren van de bloedcirculatie naar de buikorganen, met als doel de bloed-, zenuw- en lymfestroom te verbeteren. De baarmoeder wordt gestimuleerd om weer beter te bewegen. Dit bevordert het natuurlijk herstellend vermogen van jouw baarmoeder.

Gifstoffen die zich hebben opgehoopt na bijvoorbeeld langdurig pilgebruik, hormoonbehandelingen of medicijngebruik worden makkelijker afgebroken en afgevoerd. De kwaliteit van je eicellen kan hierdoor verbeteren, waarbij de hormoonbalans herstelt en je baarmoederslijmvlies de juiste dikte krijgt.

Emotionele ondersteuning

Naast het fysieke gedeelte besteden we veel aandacht aan het emotionele aspect. Het buikgebied van de vrouw is een kwetsbare plek. Hier zitten ons eerste en tweede chakra, de energiepunten waar onder andere emoties en trauma’s zijn opgeslagen. Maar ook ons vertrouwen en onze oerkracht. 

Als je in een vruchtbaarheidstraject zit is dit een onzekere tijd waarin je je erg machteloos kunt voelen. Je raakt de verbinding met jezelf kwijt. De vruchtbaarheidsmassage biedt daarom ook ondersteuning aan om je in contact te brengen met je baarmoeder, je innerlijke IK, jouw unieke kracht, wijsheid en vrouwelijke energie. Zodat je weer echt aanwezig bent en kunt verbinden op zielsniveau.

Fysieke voordelen

De behandeling verbetert en stimuleert:
• de doorbloeding van de baarmoeder en eierstokken
• de kwaliteit van eicellen
• de afvoer van afvalstoffen
• het zelfgenezend vermogen van het lichaam
• de natuurlijke stand van de organen in het lichaam
• ontspanning van de buik en de baarmoeder
• de kwaliteit van het baarmoederslijmvlies 
• regulatie en balans van de hormoonhuishouding 

Emotionele effecten

De behandeling:
• creëert ontspanning in hoofd en lijf
• helpt bij het loslaten van opgehoopte spanningen en emotionele blokkades
• laat energie weer stromen
• brengt je in verbinding met jezelf
• herstelt het vertrouwen in jezelf en je lichaam
• helpt bij verwerking van miskramen of ongeplande zwangerschappen
• helpt je te verbinden met je baarmoeder en in contact te komen met je eigen vrouwelijke kracht

Voor wie is de fertiliteitsmassage geschikt?

Voor vrouwen:
• in voorbereiding om zwanger te worden
• met vruchtbaarheidsproblemen, zoals PCOS, cystes of endometriose
• in een fertiliteitstraject zoals IUI, IVF, ICSI, eicellen donor (op het traject te ondersteunen en optimaliseren)

Behandeling afgestemd op jouw cyclus

De vruchtbaarheidsmassage kan bijna altijd worden gegeven – tenzij je zwanger bent natuurlijk! Ik houd altijd rekening met jouw cyclus. Ik laat het baarmoeder gebied met rust wanneer je menstrueert, of direct na je ovulatie als je zwanger wilt worden.

Let op! Bij recente operaties aan de buik, infecties of koorts kan ik je helaas nog niet behandelen. Je lichaam zal hier eerst van moeten herstellen.

Wat kun je van de behandeling verwachten?

Voorafgaand aan het eerste consult ontvang je een uitgebreid intakeformulier. Deze bespreken we tijdens de eerste afspraak, waarbij we samen naar je persoonlijke en medische geschiedenis en de klachten of uitdagingen kijken. We gebruiken deze tijd om een veilige ruimte te creëren waarin je wordt uitgenodigd en aangemoedigd om te voelen en aanwezig te zijn. Na het consult beginnen we meteen met de eerste behandeling.

Het gebied dat ik behandel tijdens deze sessie is de onderrug, de heupen en het hele buikgebied vanaf borstbeen tot schaambeen. Ik gebruik diverse massagetechnieken zoals holistic pulsing en schudden. Ook gebruik ik essentiële oliën en zal healings toepassen. De behandeling wordt afgerond met een Mexicaanse Rebozo sluitingsceremonie. De Rebozo is een traditionele draagdoek waarin je gewikkeld wordt om te verbinden met jezelf. Je voelt je geborgen en bent weer in contact met jezelf.

Het eerste consult met de eerste behandeling duurt ongeveer twee uur. Vervolgbehandelingen duren ongeveer anderhalf uur.


Tarieven

1ste intake (consult en behandeling) 120 min voor € 144,-

Vervolgbehandeling 90 min voor € 104,-

Traject: 1ste intake (consult en behandeling) + 2 behandelingen € 304,-